Herdenken bij voorstelling Hét Concertkoor over Anne Frank

Annelies heet de voorstelling over Anne Frank“Wie durft nog te beweren dat het herdenken van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog met betrekking tot Jodenvervolging overbodig zijn geworden” , kopt het persbericht over de voorstelling Anne in. Aanslagen op Joodse instellingen in Brussel, Parijs en Kopenhagen worden als voorbeeld aangedragen, maar ook bekladde affiches van de voorstelling Anne over het leven van Anne Frank. En dus moet er stilgestaan worden bij wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Daarom organiseert Hét Concertkoor op 3 mei een muzikale voorstelling in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom.

Sopraansoliste Elise Caluwaerts neemt in deze voorstelling de rol van Anne Frank op zich. Zij zal het zeventig minuten durende werk Annelies van James Whitbourn vertolken, dat gebaseerd is op Anne Frank’s dagboek. Het doel is stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog. Daarbij roept de organisatie met name jongeren onder de twaalf jaar op om aanwezig te zijn. Zij kunnen, mits zij een begeleider bijhebben, gratis kaarten krijgen. Tijdens het optreden van Hét Concertkoor zal de Stichting Vrienden Mensenrechten Iran uit Den Haag aanwezig zijn om te vertellen over onderdrukking in deze tijd.

Kaarten kosten 25 euro, kinderen tot twaalf jaar komen gratis binnen. Scholieren en studenten betalen tien euro. Meer info: www.hetconcertkoor.nl

Laat een reactie achter