Kerstboodschap van de burgemeester van Bergen op Zoom / voorzitter Stichting VOC Bergen op Zoom

Beste Veteranen,

Hierbij sturen we u een Kerstboodschap van de burgemeester van Bergen op Zoom en een Kerstboodschap van de voorzitter Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum Bergen op Zoom.
We hebben tezamen een bizar jaar meegemaakt. We kijken wel vooruit en hebben ook niet stil gezeten. Nieuwe Flyer ( bijgevoegd) en een geheel vernieuwde website zijn daar het resultaat van.
Het bestuur is voornemens om zodra de mogelijkheid zich voordoet de nieuwe speelfilm de slag om de Schelde speciaal te laten vertonen in een aparte voorstelling voor veteranen in de bioscoop van Bergen op Zoom. We houden u op de hoogte.

Beste veteranen,

We leven in een bijzondere tijd, die voor veel ongemak zorgt en soms ook voor bezorgdheid en angst. Heel begrijpelijk allemaal, wanneer we zien en meemaken dat het virus slachtoffers eist. De zorg heeft al een paar keer de grenzen van het voor haar haalbare ontmoet en veel mensen, waaronder ondernemers in de horeca en evenementen- en cultuurbranche hebben het zwaar. De woorden van uw voorzitter tot oproep van saamhorigheid zijn me uit het hart gegrepen en onderschrijf ik. We hebben dat de komende maanden hard nodig om deze pandemie door te komen, maar zeker ook nog daarna zou het een mooie omstandigheid zijn die saamhorigheid te bestendigen. Samen met u kijk ik uit naar betere tijden. Ik ben er echt van overtuigd dat die betere tijden ook weer aan zullen breken. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om u en uw naasten prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

Voor nu: blijf gezond en let goed op uzelf en op de mensen om u heen.
Met hartelijke groet,
Dr. Frank Petter,
Burgemeester van Bergen op Zoom

 

December herinneringen

December met zijn Kerst en Oud-en-Nieuw noopt vaak tot nadenken en herinneren. Nu we in die wat saaie Coronatijd zitten waarin veel niet kan of mag denk ik terug aan een tijd waarin ook veel zaken niet konden of mochten. Alhoewel saai? De lucht boven en rond Breda was op oudejaarsavond 1944 vol met vuurwerk dat we beneden niet mochten afsteken. Veel vliegverkeer (door V-1’s), overvloedig licht van zoeklichten en ontploffende luchtafweer granaten. De Duitsers hadden voor Antwerpen een apart soort oudejaarsvuurweek op het oog!

Veel later met de redactie van Scramble, het blaadje van de Luchtmacht in Nederlands Nieuw Guinea, naar de nachtmis van “de Aal”, daarna verder met stencilen en aan elkaar nieten zodat ieder om twee uur in de Kerstnacht het onderdeelsblaadje op zijn bed kreeg.

Dertig jaar geleden druk in de weer op het NATO hoofdkwartier om EEG voedselhulp naar Moskou en Sint Petersburg te krijgen omdat daar door stagnerende logistiek, veroorzaakt door het uiteenvallen van de Sovjet Unie, hongersnood dreigde. Dat moest snel gebeuren, liefst voor de orthodoxe Kerst (onze Driekoningen). Dat Europese probleem werd opgelost met Canadese militaire transportvliegtuigen.
Saamhorigheid, gepaard met volle inzet maar ook geduld, doet veel zaken ten goede keren. Laten we daar in deze Decembermaand aan denken. Zelfs in de tunnel is er nog altijd licht met goede hoop dat het einde in zicht is. Laten we dan niet volledig tot “business as usual” terugkeren maar die herwonnen saamhorigheid vasthouden.
Ik wens u met de uwen een goede Kerst en een voorspoedig en gezond 2021.

Voorzitter SVOC Bergen op Zoom, Frans Peter Schulte.

 

Laat een reactie achter