Musical Oorlogswinter door Junior Musical Class Roncalli

Leerlingen Roncalli maken de Musical oorlogswinter, gratis te bezoeken voor veteranenBevrijding van de Brabantse Wal 75 jaar geleden! Een tijd waarin jongeren níet de vrijheid genoten zoals wij die nu kennen. Om deze jongeren bewust(er) te maken van hun vrijheid vindt op de scholen in en rond Bergen op Zoom een groot aantal activiteiten plaats: Veteraan voor de klas; Stripboek Slag om de Schelde; Faces to graves; Lopen van diverse wandelingen; Herdenking bevrijding; Lichtjesavond et cetera.

Op 13 juni voeren de leerlingen van de Junior Musical Class van de Roncalli sg een semiprofessionele uitvoering van de musical Oorlogswinter op. Deze groep heeft tijdens de opening van het herdenkingsjaar op de Canadese begraafplaats een lied uit Oorlogswinter gezongen. Speciaal worden de veteranen uitgenodigd op de première van dit spektakel: mede dankzij hen kunnen we van onze vrijheid genieten.

Waarom is voor dit verhaal gekozen?
De leerlingen van JMC, begeleid door een professioneel artistiek team, hebben hun tanden in deze musical gezet. Na de vrolijke, komische musicals van Shine en Lang & Gelukkig is Oorlogswinter een voorstelling van een heel ander kaliber. Het verhaal vraagt om geloofwaardig en ingeleefd spel, wat een uitdaging is als je dit niet eerder hebt gedaan en je (gelukkig) geen oorlogsgeweld hebt meegemaakt. Naast repetities op spel, zang en dans wordt er dus ook veel gepraat over hoe jij zou handelen in een oorlog en wat voor gevoel dat oproept. Een bijzonder repetitieproces voor een bijzondere musical in het kader van Eren en Herdenken.

De musical is gebaseerd op het beroemde boek van Jan Terlouw en vertelt over de avonturen die de 15 jarige Michiel meemaakt tijdens de hongerwinter 44-45. Door een samenloop van gebeurtenissen wordt Michiel verantwoordelijk voor de zorg van de gewonde Engelse piloot Jack. Samen met zijn zus Erica probeert hij Jack te verzorgen en terug te brengen naar Engeland. Hoe verder de winter vordert hoe meer Michiel geconfronteerd wordt met de harde werkelijkheid van de oorlog. Want wie kun je nog vertrouwen? Buurvrouw Schafter die altijd alles in de gaten lijkt te hebben en onder een hoedje speelt met de Duitsers? Om de beminnelijke oom Ben die banden heeft met het verzet? Michiel staat voor een aantal lastige keuzes…

U bent van harte uitgenodigd!

Plaats: Aula van Roncalli Sg. Tuinderspad 6, Bergen op Zoom
Datum: 13 juni 19.30 uur Première Musical Oorlogswinter door Junior Musical Class
Kaarten: zijn gratis voor onze veteranen. Reserveren via het sturen van een e-mail naar a.krijnen@roncalli-boz.nl of afhalen bij receptie Roncalli Scholengemeenschap. Graag wel vermelden dat u veteraan bent!

Laat een reactie achter